22 февруари 2012 г.

Поредният епизод на "Как се запознах с майка ви" отново остави зрителите със смесени чувства

Внимание: Статията съдържа спойлери от седми сезон


Седемнадесетият епизод „No pressure” от седми сезон на ситкома „Как се запознах с майка ви” отново остави зрителите със смесени чувства и хвърли в объркани размисли.
Поредното загатване за евентуална връзка между Робин и Тед съживи стари и вече емоционално преживяни теории за тяхното бъдеще. На зрителите им е пределно ясно, че Робин НЕ е майката на децата, на които Тед от бъдещето разказва историята как е срещнал майка им. В серията става ясно, че нещата между тях двамата не могат да се получат. Известно раздразнение носи намекът, вмъкнат от продуцентите накрая на епизода, с думите на Маршал „Още не”, който отново оставя много отворени врати. Твърде много.. Тези, които следят внимателно сериала, няма как да не изпитват досада и раздразнение всеки път когато се загатне момент от историите на героите в близкото или по-далечно бъдеще. Ако се разровите из чуждестранните сайтове и форуми, ще намерите постове на отявлени фенове, които  изразяват личните си теории относно какъв би могъл да бъде краят на сериала и коя всъщност е майката на децата на Тед. Мнозина от форумците, изпитват досада от факта, че за пореден път накараха зрителите да повярват, че Тед и Робин ще подновят връзката си, което така и не се случи. Има разнообразие от теории и много въпроси, които продуцентите оставят отворени в сюжета, като например какво в действителност работи Барни, дали децата на Тед са реални, с кого избира да е Робин, за кого се жени Барни и дали в бъдещето Тед наистина е с майката на децата си и още много.
В началото на последния излъчен епизод има един тънък момент. Когато Тед описва набързо кога е казал за първи път „обичам те” на бъдещата майка на децата. Разбира се отново не се вижда лицето ѝ, но едно не остава скрито за по-наблюдателните -  името на филма, за който са били разпродадени всички билети - „The Wedding Bride III”. 23-ти епизод на пети сезон е озаглавен „The Wedding Bride”. Това е епизодът, в който Тед се среща с едно момиче и я кани на кино. Филмът, който гледат, е режисиран от съпруга на Стела  (жената, която остави Тед пред олтара), а самият сюжет разказва историята на Стела, Тед и Тони. Възниква въпросът дали умишлено продуцентите се опитват да намекнат за Стела, втората жена след Робин, която разбива сърцето на Тед. Но интересното тук е, че това е трето продължение на измисления филм, което навежда на мисълта. че тяхната история ще има развитие. Теории, теории и все още нищо. Поредният намек, който поражда противоречиви чувства у зрителите. От една страна всички искаме да видим какъв е краят на сериала, но от друга не ни се иска никога да свършва.
Епизодът „No pressure” захрани още една стара теория – ще видим ли Барни и Робин отново заедно? Надали изповедта на Барни пред Тед да е накарала всички да повярват, че той не изпитва никакви чувства към Робин. В същото време се очаква присъствието на нова героиня стриптийзьорката Куин, която не е безразлична към Барни. Развоят на техните отношения предстои да видим в следващия епизод, озаглавен „Карма”.
Някои смятат, че Тед не е с истинската майка на децата си, или са разведени, или тя е починала. Според други, той е с Робин и децата са осиновени или не съществуват въобще, но при всички положения той е с Робин.
А може би Барни се жени за Робин и тя е тази, която праща да повикат Тед след сцената с разговора между него и Барни....


Не ни остава нищо друго освен да следим сериала, който с тънките моменти, загатващи големи обрати, успява да държи зрителите в очакване и да трупа телевизионен рейтинг.


Снимки: www.tvline.com