10 юни 2012 г.

Кои са най-популярните кънтри изпълнители във Facebook

Никога не подценявайте силата на социалните мрежи. Влиянието им сред интернет потребителите расте с всеки изминал ден. Facebook, например, се превърна в първоизточник на информация, той дава възможност за изява на редица прохождащи изпълнители, популяризирайки техните песни и видеоклипове.
Американският сайт tasteofcountry.com публикува класация, която разри кои са най-популярните кънтри изпълнители във Facebook. На първо място застана вечната фаворитка на публиката Тейлър Суифт с цели 25.6 милиона харесвания на официалната ѝ страница, следвана от Джони Кеш (7.4 милиона фенове) и голямата ѝ конкурентка Carrie Underwood (5.9 милиона фенове).
Откакто Carrie Underwood/Кари Ъндърууд стана победителка в риалити шоуто American Idol през 2005 година, успехът и славата станаха неизменните ѝ спътници. Самата певица споделя, че не е много активна в социалните мрежи и затова в официалната ѝ страница във Facebook феновете могат да срещат предимно новини и бележки относно кариерата ѝ.

Изненадващо се оказа класирането на Johnny Cash на второ място сред най-популярните във Facebook . Това е голямо признание за изпълнител, който е починал три години преди създаването на Facebook. Администраторите, които стоят зад страницата му в социалната мрежа съумяват да привлекат почитатели като инициират дискусии и публикуват интересна информация.

Всеобщата любимка Taylor Swift не спира да доминира във всички популярни към моменти социални мрежи. Говори се, че тя лично отговаря на феновете си в MySpace и това автоматично я изкачи на върха по известност в социалната платформа. Поради това никой не се изненадва, че отново Суифт е "най-харесвана" кънтри изпълнителка във Facebook. Понякога певицата влиза в чата и разговаря с феновете си публикува снимки, видео и редовно обновява статуса си, което прави почитателите ѝ много щастливи и удовлетворени.
Вижте кои изпълнители оглавиха Топ 10 на най-харесваните във Facebook.
1. Taylor Swift - 25.6 милиона фенове
2. Johnny Cash - 7.4 милиона фенове 
3. Carrie Underwood - 5.9 милиона фенове
4. Lady Antebellum - 5.7 милиона фенове
5. Jason Aldean - 4.8 милиона фенове
6. Tim McGraw - 4.1 милиона фенове
7. Kenny Chesney - 3.9 милиона фенове
8. Zac Brown Band - 3.8 милиона фенове
9. George Strait - 3.7 милиона фенове
10. Rascal Flatts - 3.5 милиона фенове

Източник: taste of country