7 януари 2012 г.

Чарли Шийн помага на пострадали от торнадо в Алабама


Холивудският актьор Чарли Шийн направи щедро дарение от 25 000 долара в помощ на пострадалите от поредното разразило се торнадо в щата Алабама. Звездата обеща и за напред да продължава да помага с парични суми на спасителните екипи, които издирват оцелели от бурите.
Директорът Дон Стенли на туристическата агенция в Тускалооса направи изявление пред пресата, в което акцентува на факта, че Шийн не е искал да се споменава името му сред дарителите.
Звездата от "Двама мъже и половина" направи посещение в градчето Тускалооса непосредствено след опустошителните торнада, които бушуваха през април 2011. Още тогава той изразява готовност да участва в благотворителните инициативи. Стенли разкри как Шийн е направил още един дарителски транш по-рано през 2011 в навечерието на американския празник Деня на благодарността.
Някои отправиха критики към актьора по време на визитата му в Алабама през 2011, заради пошлото поведение, довело до уволнението му от хитовия сериал на CBS "Двама мъже и половина", но за всеобща изненада Чарли Шийн намери бърз начин да оправи опетнената си репутация, активно участвайки в благотворителна дейност.
По думите на Дон Стенли Шийн не е искал даренията му да стават достояние на медиите.