10 октомври 2013 г.

Ева Грийн е безмилостна жена-войн в продължението на "300"

Звездата с изкусителния поглед от „Казино Роял“ ще участва в продължението на хитовия исторически екшън „300″, съобщават от The Hollywood Reporter.
В момента текат преговори между филмовата компания, която лансира филма и бившето момиче на Джеймс Бонд. Продуцентите са предложили Ева да играе главният женски персонаж. Продължението на фентъзи епоса от 2006 година ще носи заглавие „300: Възходът на една империя“. Режисьорът Жауме Колет-Сера отново ще ни отведе в древногръцката епоха, илюстрирайки момент от живота на жадният за кръвопролития цар на Персия Ксеркс. Цар Леонид и 300-те войни загиват геройски под ударите на мноогбройната персийска армия, но историята не свършва дотам. Ева Грийн играе жестоката Артемизия -  брилянтен военен стратег, владее изкуството на боя с меч, тя е водач на морската пехота на Ксеркс.

Сценаристи отново са Зак Снайдър и Франс Милър, които работиха и по първата част. Началният старт на снимките на продукцията ще бъде даден през първото тримесечие на 2012 година. Наследникът на Бътлър е австралийския актьор Съливан Стейпълтън, който ще играе Темистокъл.

Снимката е кадър от най-новия филм с Ева Грийн, който носи заглавие "Perfect Sense" и заслужава внимание. В него тя си партнира с Юън Макрегър. Действието се развива във време, когато светът е застрашен от непознат вирус, под влияние на който, хората постепенно започват да губят сетивата си - първо вкуса, след това обонянието, слуха, зрението. На фона на този апокалиптичен момент двама души откриват любовта един в друг.