25 май 2012 г.

Асен Блатечки участва в новото видео на Б.Т.Р. към песента „Защо”

Многобройните фенове (и най-вече фенки) на особено популярния напоследък български театрален и кино актьор Асен Блатечки ще останат доволни да видят своя идол в главна роля на нов музикален видео клип. Парчето е на легендите на родния рок Б.Т.Р. и се казва "Защо", по музика и текст на китариста на групата Славчо Николов, а Васил Стефанов е режисьор на видеото. Клипът е заснет в изоставено голямо хале край Перник. Под рок звуците на  Б.Т.Р.  виждаме как Асен Блатечки, припявайки си песента им, яхва мотор (който е негова лична собственост) и го подкарва по запрашените пътища в посока София. 
Оказва се, че звездата от "Стъклен дом" далеч не е случаен избор на рок бандата. Вероятно мнозина от феновете не подозират, че Асен Блатечки и Наско от  Б.Т.Р.  са дългогодишни приятели. Дружбата им датира още от ученическите им години, когато двамата са били съученици и са седели на един чин.
"Асен е голям почитател на рок музиката и веднага прие поканата ни да участва в клипа.", разказва фронтменът на групата и допълва: "Докато снимахме видеото той изстина на студа, но това не му попречи да си свърши работа до край. Голям професионалист е и ние сме му много благодарни за всичко".

Любопитен факт е, че парчето "Защо" участва в конкурса "Златна пролет" на Българското национално радио (БНР) и успя да спечели наградата за нова българска поп и рок музика. От 21 май 2012 клипът е качен в YouTube и рок феновете на групата, както и тези на актьора, имат възможност да го гледат с високо качество.