17 юли 2012 г.

Ролята на Тони Старк била една от най-важните в кариерата на Робърт Дауни младши

В скорошно интервю актьорът Робърт Дауни младши сподели, че ролята му в хитовия филм по комикс Iron Man е една от най-важните в цялата му кариера и винаги подхожда към нея много сериозно. На феновете на поредицата им предстои да видят актьора в третото му по ред превъплъщение във високоинтелигентния инженер и плейбой Тони Старк и неговото второ Аз.
На въпроса на журналисти какво е усещането да се играе "Железния човек", Дауни отговаря:
"Трудно е да се опише, това е особено чувство. Има нещо много специално в този свят който филмът пресъздава. Намирам това са прекрасна възможност да се потопиш в нещо различно и също толкова вълнуващо. В същото време тази роля е много важна за мен и аз я вземам много насериозно".
В новия филм от поредицата зрителите ще видят отново чаровната Пепър Потс, която се играе от Гуинет Полтроу. Отношенията на Пепър и Тони са се задълбочили и двамата вече живеят заедно. Робърт Дауни мл. определя героя си Тони Старк като човек, който обича напрегнатите ситуации , които повишават адреналина в кръвта. Всъщност това май е много типична черта за всеки супергерой.
"Досега зрителите не са виждали подобен сюжет на филм, в който супергероят е улегнал, прибира се у дома вечер, обвързан е с жена, която му казва какво да прави", шеговито подхвърля продуцентът Kevin Feige. Но макар и главният герой да има връзка, другият водещ персонаж James Rhodes, изпълняван от Дон Чийдъл, е все така необвързан като в предишните филми.
Iron Man 3 е планиран да тръгне по кината в САЩ на 3 май 2013 година. Освен Робърт Дауни младши, Гуинет Полтроу и Дон Чийдъл, в главните роли предстои да видим Гай Пиърс, Коби Смълдърс, Пол Бетани, Бен Кингсли, Джон Фавро и други.